,

Roto rašpa R125 1.5

13,93  (104,96 kn)

  • Promjer: 125 mm
  • Veličina zuba 1.5 mm (fina)
  • Montaža alata na kutnu brusilicu vrši se stezanjem za njenu osovinu preko originalne stezne pločice i matice od brusilice.
  • Rotacijom alata na brusilici u rasponu od 1.500 do 11.000 okr./min ostvaruje se kinematika potrebna za rezanje materijala.
  • Rotaciona perforirana turpija “Rašpa” izrađena je od čeličnog lima debljine 0,7 mm i termokemijski je obrađena.

Availability: 2 na zalihi

SKU: SK0001202 Kategorije: , Oznaka:

ROTO RAŠPA je univerzalni alat za kutne brusilice namijenjen za obradu drveta, plastike, guma, umjetnih smola i ostalih “mekih” materijala. Zbog njegove konstrukcije, moguće je odstranjivati veći volumen materijala u odnosu na brusne ploče ili brusni papir, a vijek trajanja je i nekoliko desetaka puta dulji od npr. ploče sa lamelarnim brusnim papirima. Dakle postiže se veća brzina rada uz manju potrošnju alata!

Jednostavnost ugradnje i uporaba ne zahtijeva posebna stručna znanja i vještine.

Poznati alati koji se ugrađuju na kutnu brusilicu kao što su brusna ploča ili brusni papir sadrže određene nedostatke. Prilikom obrade mekih materijala kao što su drvo ili plastika s brusnom pločom ili brusnim papirom, dolazi do njihovog zapunjavanja, odnosno strugotina popuni prostor između reznih zrnaca što umanjuje učinak brušenja, povećava se trenje između alata i obratka, a time se povećava temperatura na obrađivanoj plohi. S ovako zapunjenom brusnom pločom ili papirom onemogućena je daljnja obrada i dolazi do “spaljivanja” površine te svojstvo samooštrenja brusne ploče ne dolazi do izražaja.
Sličan problem se javlja i kod primjene alata s brusnim papirom, gdje se pored navedenog javlja i relativno brzo trošenje brusnog papira zbog njegove konstrukcije kao takve.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Roto rašpa R125 1.5”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)