Einhell – profi ili amaterski alati?

Stalno je pitanje među korisnicima i na internetskim grupama spada li Einhell u profesionalni ili amaterski alat?

Brzi i pojednostavljeni odgovor je: nijedno!
No ako nastavite čitati otkrit ću trik kako razlikovati njihove najbolje modele.

Amaterska kategorija

Amaterska kategorija jeftinih alata čija je kvaliteta izrade očito loša već prilikom prvog korištenja sigurno nije kategorija Einhell alata. Einhell alati su kvalitetne izrade, lijepo leže u ruci i zadovoljstvo ih je koristiti. Isto tako amaterski i profesionalni korisnici neće biti brzo ograničeni mogućnostima kao što je slučaj s amaterskim alatima. Promišljen dizajn i precizna izrada omogućuje uspješno dovršavanje i vrlo zahtjevnih projekata.

Kategorija profesionalnih alata poput Boscha (plavog), Makite i DeWalta je dokazala svoju dugotrajnost pri teškom terenskom radu. Upravo pouzdanost i konzistentnost su glavne vrline ovih alata zbog kojih plaćamo i višestruko veće cijene. Kad smo profesionalac koji obavlja terenske poslove prekid rada ili brzina izvedbe nas puno više košta od same razlike u cijeni.

Najam alata

Ipak, iz iskustva, ponajviše putem servisa najamalata.com gdje su Einhell alati u svakodnevnoj uporabi Einhell se pokazao kao iznimno pouzdan alat. Desili su se neželjeni kvarovi na pojedinim alatima u trenutcima kad baš nije trebalo ali brzi servis ili zamjena su uvijek riješili problem. Tu se mora pohvaliti iznimno velika kvaliteta cjelokupne usluge servisnog centra Einhell kao i dostupnost rezervnih dijelova za starije modele. Moram naglasiti da su se problemi dešavali podjednako i na drugim brandovima alata koje koristimo u najmu. Iako i drugi brandovi znaju imati jako dobre akcije na pojedine modele poput plavog Boscha često su to akcije na ciljane artikle koje će Vas vezati za taj brand. Akcija na bušilice s tri akumulatora garantira da ako razmišljate o kupnji akumulatorske kutne brusilice kupit će te od Boscha kojeg već imate. Ti sporedni alati će rijetko biti na akcijama i držat će svoju cijenu. Kod Einhella možemo primjetiti pristupačne cijene kroz cijeli repertoar alata te akcije koje nisu ograničene samo na pojedine modele. Baš s toga kad je potrebna iznimno velika pouzdanost postoje dvije strategije za koristiti s Einhell alatima.

Kupovina duplih ili sličnih alata koji mogu zamijeniti funkcijom jedan je ona koju sam i ja koristio na početku. Često upravo za razliku u cijeni i mogu kupiti dvije bušilice od Einhella za cijenu jedne DeWalt.
Ako imate tri radnika s bušilicom koji zajedno radne dovoljno je imati samo jednu rezervnu što je mala investicija.

Druga puno bitnija strategija je pročitati u koju kategoriju alata je Einhell službeno svrstao taj alat. Drugi webshopovi za prodaju alata ne vode obzira o toj kategorizaciji ali na skatt.hr smo posvetili posebnu pažnju da korisnicima uvijek damo do znanja koja je kategorija alata.
Einhell dijeli alate na 5 kategorija: Expert Plus, Expert, Classic, CarExpert, CarClassic.

Expert PLUS+

Kategorije Expert plus i Expert su uglavnom za alate koji su već prošli više razvojnih dorada, imaju veliku pouzdanost uz odlične performanse. Rijetko se tko razočarao njihovim alatima iz Expert, naročito Expert Plus serije. Serija Classic je cjenovno prihvatljivija te iako ima iznimno zahtjevnih poslova koje sam odradio i sa alatima iz te serije namjena je više prihvatljivost i jednostavnost uporabe za osobe koje se prvi put susreću s alatima ili ih ne koriste svakodnevno. Isto navedeno vrijedi i za CarExpert i CarClassic kategorije samo su one orijentirane više za auto alate.

Kako bi u skatt.hr webshopu jasno vidjeli kojoj kategoriji pripada koji alat pozicionirali smo oznaku u specifikacije alate kao što se vidi na slici.

Einhell oznaka kategorije alata